Kun mietitään sitä hetkeä, jolloin kasvavan ihmisen mielen valtaa intohimo, joka johtaa ammatinvalintaan, usein löydetään sydäntä lämmittäviä ja innostavia tarinoita. Tämän kertaisessa julkaisussamme esittelemme Luomustudion uusimman videoartistin, Jamil Erikssonin, ja hänen matkansa videoiden tuotannon pariin ja lopulta Luomustudiolle.

Euroopan matkan jälkihehku
Kaikki alkoi Euroopan matkasta vuonna 2003, kun Jamil, hänen isänsä ja veljensä tekivät pysähdyksen Andorrassa. Isä totesi matkan jäävän vaille konkreettista muistoa, jolloin päätettiin ostaa kasettivideokamera. Jamilin kiinnostus heräsi heti: “Vitsi tää on hauskaa!” hän muisteli. Takaisin Suomeen palattuaan Jamilin kamera ja Windows Movie Maker olivat tiiviissä käytössä. “Kun leffa oli valmis, olin sisäistänyt sen, että tää on mun juttu,” Jamil kertoo.

Videon voima ja musiikin merkitys
Videoiden tuotannossa Jamilille erityisesti kolahtaa se hetki, kun on leikannut pätkän ja huomaa, miten paljon musiikki voi antaa videolle. Hän nauttii siitä, kun pystyy luomaan oikean fiiliksen ja kertomaan tarinaa musiikilla. Videotuotantojen tekeminen on avannut hänelle myös ovet eksoottisiin paikkoihin – upeista toimistoista ruumishuoneisiin.

Jamil, luonnonrauhan rakastaja
Vapaa-ajallaan Jamil nauttii esimerkiksi musiikin tekemisestä. Vaikka Jamil kuvaileekin itseään hieman villinä ja äänekkäänä häseltäjänä, hän nauttii myös hiljaisuudesta ja ajatuksista ihan vain itsensä kanssa. Kotona tai luonnon rauhassa. Pienten asioiden arvostaminen kuvastaa häntä hyvin – olipa kyse sitten itse tehdystä kotikaljasta tai hiljaisesta hetkestä lukien kirjaa.

Luomustudio – paikka, jossa kasvaa
Kuusi vuotta freelancerina opetti Jamilille paljon, ja hän onkin monialaisesti taitava ammattilainen. Mutta itsenäisenä videokuvaajana toimiminen herätti myös halun kehittyä yhä vain pidemmälle. “Saa näkemystä, pääsee näkemään erilaisia tapoja toteuttaa tuotantoja ja eri tehtäviä,” Jamil sanoo arvostaessaan Luomustudion tarjoamaa ympäristöä. Facebookissa bongattu työpaikkailmoitus vei hänet Luomustudiolle, joka on toistaiseksi tuntunut enemmän kuin sopivalta porukalta. “Oikeasti ja aidosti kaikki tyypit ovat samanhenkisiä. Ei tarvitse pelätä omaa itseään. Kaikki ovat aitoja.”

Jamil on positiivisuutta säteilevä ammattilainen, joka ei jää toimettomaksi haastavissakaan tilanteissa – ja juuri hänen persoonansa yhdessä asiantuntijuuden kanssa tekevät hänestä huikean lisäyksen Luomustudion poppooseen!