Viimeksi kirjoittelimme aiheesta, mikä on ehkä olennaisin asia videoita tilattaessa, eli mitä videot maksaa. Tällä kertaa haluaisin porautua hieman toiseen, lähes yhtä olennaiseen asiaan: Missä Luomustudio toimii ja pystymmekö toimimaan esimerkiksi Espoossa, Vantaalla, Järvenpäässä tai vaikka Tampereella?

Spoiler Alert: Lyhykäisyydessään vastaukset ovat Helsingissä ja kyllä pystymme.

Espoo+Vantaa+Kauniainen+Tampere+Järvenpää+Nurmijärvi+Uusimaa.jpg

Luomustudion sydän sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaalla ja toimimme koko PK-seudulla ilman mitään matkustuskustannuksia. Se ei kuitenkaan tarkoita ettemmekö varsin useinkin matkustelisi kuvaamaan ihan ympäri Suomen (ja välillä ulkomailla asti). Espoon, Vantaan ja muiden lähikuntien lisäksi olemme kuvanneet Lapissa asti.

PK-seudun ulkopuolella käytössämme on matkustuskustannukset, mitkä ovat yhtä simppelit kuin muutkin hintamme. Laskemme matkakustannukset logiikalla: 40 € / matkustettu tunti + esimerkiksi bensat tai junalipun hinta + alv 24 %.

Jos kuvaukset tapahtuisivat vaikkapa kansantaruistaan tunnetussa Lopen kunnassa noin 90 kilometrin ajomatkan päässä toimistoltamme, ja paikalle olisi menossa yksi videoartisti, olisi matkakustannukset kuvauspäivästä seuraavat:

  • Helsinki - Loppi - Helsinki: 1 h / suunta = 2 h autolla
  • Polttoainekustannukset: 10 € / suunta = 20 €
  • Yhteensä 2 x 40 € + 20 € = 100 € + alv 24 %.

Ei siis mitään rakettitiedettä tämäkään. Ja luonnollisesti myös matkakustannukset ovat mukana tarjouksessa, joten tämäkään seikka ei pääse yllättämään.

Espoo+Vantaa+Kauniainen+Tampere+Järvenpää+Nurmijärvi+Uusimaa+2.jpg


Ja kuten sanottu: Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen kuuluvat alueisiin, missä matkakustannuksia ei lasketa ollenkaan, mutta ei se kuvaaminen mansikoita maksa muuallakaan. :)

Missä ikinä sijaitsettekin, ole rohkeasti yhteyksissä!