Nyt kun kevät kurkistaa jo posket punottaen ja kesä antaa ensimmäisiä lupauksiaan tulevasta, on tullut looginen hetki valaista Luomustudion kulunutta vuotta. Ja jopa aikaa ennen sitä.

Uusimpana muutoksena heti alkuun mainittakoon, että muutimme hiljattain uusiin ja uljaisiin tiloihin Helsingin Kaapelitehtaalle, Suomen ehkä messevimpään luovien yritysten kasaumaan. Kun katsomme täältä kivilinnakkeen syövereistä taaksepäin, kaiken kaikkiaan aika on ollut puolellamme. Nyt onkin selonteon paikka, sillä viime vuoden vaihde tarkoitti meillä ihan kokonaan uuden lehden kääntämistä sekä päivä- että historiankirjoissa.

Tarinamme alkoi vuonna 2012 – kuten osa ehkä muistaakin – musiikkimaailman myrskyistä, jolloin teimme pääpiirteittäin vain musiikkivideoita. Sulaksi hattuumme jäi Luomustudio-sessiot niminen livevideokonsepti, mikä tarkoitti musiikkivideon kuvaamista “luomuna”, eli yhdellä otoksella, yhdellä mikrofonilla äänitettynä ja akustisesti. Alle kaksi kuukautta näitä tehtyämme, oli meille syntynyt jo yli vuoden mittainen kuvausjono. Vuosien 2012-2014 aikana sessioissa vierailivat muun muassa Pariisin Kevät, Anssi Kela, Scandinavian Music Group, Kasmir ja 147 muuta bändiä ja artistia ympäri Suomen maan. Kaikki videot ovat edelleen esillä Youtube-kanavallamme.

Musiikkivideoita jonkin aikaa kuvattuamme huomasimme laivamme olevan seilaamassa, kuin sattuman kaupalla kohti yritysvideoita ja videomuotoista viestintää. Oli aika kartoittaa, kuinka yritykset ja organisaatiot toivoivat videoita tuotettavan, ja miten prosessin kuuluisi sujua. Vuoden 2007 Facebook-vallankumouksen jälkeen sähköisen viestinnän – ja siten myös videoiden – merkitys yritysten ja organisaatioiden muun viestinnän ohella on vain kasvanut.

Kun tuotantoyhtiöksi muovautunut Luomustudio Productions nosti päänsä multaisesta maasta juuri tämän murroskauden aikana, pääsimme oivallisesti veistämään toimintamallimme juuri sellaiseksi kuin koimme yritysten haluavankin.

Vuodesta 2013 lähtien olemme tuottaneet videoita useille kymmenille keskenään hyvin erilaisille ja eri kokoisille yrityksille (mm. Alma Media, Genelec, Taksi Helsinki), yhdistyksille (Unicef, OAJ, Eläkeliitto), säätiöille (Lasten Päivän Säätiö, Helsingin Diakonissalaitos, HOAS), julkisen sektorin toimijoille (Helsingin Yliopisto, Espoon kulttuurikeskus) ja jopa yksityishenkilöillekin. Tämä on antanut meille kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, minkälaisia ominaisuuksia tilaajat videotuottajissaan arvostavat.

Tänä päivänä koko toimintamme perustuukin seuraaviin kolmeen periaatteeseen:

1. Läpinäkyvyys
Kaikki toimintamme on avointa. Suunnittelemme videotuotannon hintalapun aina yhdessä tilaajan kanssa. Lue täältä, kuinka tuotantojemme hinnat rakennetaan.

2. Vaivattomuus
Meille on tärkeää, että kanssamme toimiminen on helppoa.

3. Kumppanuus
Me olemme se videotiimi viereisestä huoneesta, jolle on helppo soittaa, ja jonka kanssa voi aina sparrata ideoita.

Sadat yritysvideotuotannot ovat terävöittäneet meille sen, kuinka videoita olisi aina haluttukin tilata, ja juuri siihen tarpeeseen me olemme perustaneet koko toimintamallimme.

Luomustudion evoluutio musiikkimediasta Suomen yksinkertaisimmaksi videokumppaniksi tapahtui vuosien varrella kaikessa somehiljaisuudessa. Nyt, vuonna 2017, hommat ovat lähteneet kuitenkin niin räjähtävästi käyntiin ja olemme saaneet aloittaa niin monta upeaa yhteistyötä, että enää emme malta olla hiljaa.

Kohti tulevia seikkailuja!

Terkuin,
Joonas, Sami & muu Luomustudion posse