On selvää, että videon hintaan vaikuttaa valtavasti millaisesta videosta kulloinkin ollaan keskustelemassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sangen nopeasti pystyisi antamaan suuntaa antavaa arviota videon hintaluokasta. Joskus kyseessä saattaa olla hyvin yksinkertainen puhuva pää -video esimerkiksi sisäiseen koulutuskäyttöön ja toisinaan häärimme isomman markkinointikampanjan kimpussa. On kuitenkin ihan päivän selvää, että jo ensijuttelun aikana meillä on heti ainakin jokin suuntaa antava käsitys siitä onko kyseessä 1000 € videotuotanto vai 10 000 € videotuotanto.

Voit tutkia tarkemmin mitä erilaiset videot maksavat videotuotannon hinta -työkalullamme!

Videon+hinta+rakentuu+yksinkertaisista+osasista.jpg

Me emme kuitenkaan tyydy antamaan tarjousta kivana pyöreänä numerona, jolloin joutuisimme pyöristämään hintaa ylöspäin niin, että tuotanto on varmasti hinnaltaan kannattava. Me haluamme jo tässä vaiheessa tehdä tarvittavaa suunnittelutyötä potentiaalista videotuotantoa ajatellen, jotta saamme selville millainen työtuntijakauma muine mahdollisine kustannuksineen sopisi tähän tuotantoon parhaiten. Ja sanomattakin on selvää, että tämä työvaihe on edessä joka tapauksessa, sillä meidän tehtävänä on joka tapauksessa pitää huolta, että meillä on yksiselitteisen selkeä käsitys siitä viestinnällisestä tarpeesta, mihin videota oltaisiin tekemässä.

Asiakkaan näkökannalta tämä tarkoittaa, että heti kärkeen me kyselemme tiukkoja kysymyksiä ja sparraamme ajatuksia, jotta pääsemme luomaan konseptia ja toteutussuunnitelmaa sekä arvioimaan kokonaisuuden työmäärää ja tekemään lopulta tarjouksen. Tämä on kokemuksemme perusteella vaivattomin ja loogisin tapa saada tuotannosta optimaalisin mahdollinen. Niin, ja kun annamme tarjouksen sisältäen videotuotannon hinnan, me samalla takaamme, että tuotanto toteutetaan juuri tällä sovitulla hinnalla silloinkin kun sisäisesti ennakoimamme työtuntijakauma ei 100% pitäisi paikkaansa. Lopussa ei siis koskaan tule yllärilaskua.

Uskomme,+että+läpinäkyvä+hinnoittelu+luo+luotettavuutta.jpg

Asia kiteytyy siihen, että hinnoittelumme on helposti ymmärrettävää ja perustuu aina todelliseen arvioomme vaadittavasta työmäärästä. Lisäksi, jos tuotanto edellyttää joitain muita kustannuksia (kuten voice-over -ääninäyttelijän, matkustamista, konseptointia tai vaikka rekvisiittahankintoja) erittelemme nämä aina tilanteen niin vaatiessa.

Entä sitten tilanne, missä tuotanto muuttuukin kesken kaiken? Joskushan käy niin, että kesken tuotannon, eli tarjouksen hyväksymisen jälkeen huomataan, että tästähän olisi sittenkin kiva tehdä vaikka erillinen Instagram-klippi, ruotsiksi tekstitetty versio tai muuta vastaavaa, mikä ei ole ollut mukana alkuperäisessä tarjouksessa. Jos tämän kaltainen tilanne tulee eteen niin ei hätää! Me olemme joustavia ja hyppäämme mielellämme haasteeseen. Tällöin laskemme, mitä mahdollinen lisätyö tarkoittaisi euroissa ja varmistamme, että sovimme mahdollisista kustannuksista selkeästi yhdessä. Eli tässäkään tapauksessa ei pääse syntymään tilannetta, että loppulasku pääsisi yllättämään.

Haluamme, että kanssamme toimiminen on läpinäkyvää ja aikaansaa luottamusta. Jos teillä on mielessä videoiden tuottaminen ole rohkeasti yhteyksissä!